REPETITOR & BANDCOACH

LiefdesnachtTegenwindBandcoach – Verleden

.

Iedere band kan goed klinken

Je moet het alleen soms even wakker maken. Ik vind het leuk om voortdurend aan de weg te timmeren op zoek naar manieren om dit te bereiken.

Het gaat om muziek maken vanuit werkelijk luisteren, vanuit beleving. De aandacht verhogen zodat de potentie die in de spelers aanwezig is en het muzikale samenspel binnen een band of orkest er uit komt. Vaak een aha-erlebnis: ‘zo kan het dus ook klinken’ en ‘zo eenvoudig is het dus eigenlijk’. En zo is het. De muziek speelt zichzelf. Maar om het zo ver te krijgen is alertheid nodig en een open oor. Daar draag ik graag aan bij. Voor de duur van een repetitie of in een ontwikkeling over jaren.

Onno verstaat de kunst van het repetitor zijn. Hij weet elke repetitie veel aandacht en energie te geven en zo hebben we in tien jaar tijd veel muzikaal resultaat geboekt. Gedreven haalt hij steeds weer al z’n kennis uit de kast en weet bovendien op een prettige en snelle manier met groepsdynamiek om te gaan.
De muziek staat zo steeds op de eerste plaats.

KIEK BOSCH

Door op een heel betrokken manier nadruk te leggen op focus en concentratie, precisie, details en uit het hoofd spelen heeft hij van de band één geheel gemaakt, zonder de eigen, typische fanfaresound te verliezen. Hij brengt door middel van deelrepetities ook de aparte secties tot grotere hoogten. Kortom: dé repetitor voor een orkest dat van oudsher bestaat uit behoorlijk eigenwijze, anarchistische individualisten.
LYSBET PYPKER


de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht
fanfare van de eerste liefdesnacht

‘De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, daar gaat je hart van open’, zo luidt de titel van een boekje over dit kleurrijke Amsterdamse straatorkest. En zo is het. Specialisatie: wereldmuziek. Vol vuur zet de Liefdesnacht al meer dan 25 jaar overal waar ze komt de boel op stelten. Een graag geziene gast op theaterdagen, feesten en partijen. Subtiel maar intensief aanwezig op festivals en manifestaties: van Bretagne tot Roemenië, van Groot-Brittannië tot Cuba.

Bij de Liefdesnacht ben ik sinds een jaar of tien vaste repetitor.

de Fanfare in Tsjechië. Film: Josh Leo

.

naar de website
terug naar boven


.

Straatorkest de Tegenwind


de Tegenwind in Istanbul. Film: Hermine Schneider

Tegenwind maakt hartverwarmende blaasmuziek op aanstekelijke ritmes. Een twintigkoppig orkest dat avontuurlijke muziek speelt. Op straat, in de kroeg, op een feest… Het meest te horen in Utrecht en omgeving maar ook in de rest van het land en soms (ver) daarbuiten.

Bij de Tegenwind leid ik eens in de maand de repetitie. De overige repetities leidt Hermine Schneider.
.
 naar de website
terug naar boven


.

Bandcoach

De rol van een bandcoach is dankbaar. Ik vervul hem graag. Als nieuwe oren van de band heb ik geen last van gewenning. Ik hoor en zie alles voor het eerst. Dat werpt een nieuw licht op het samenspel. Daar ga ik vervolgens meteen mee aan de slag om het fris en sprankelend te maken. Spelen vanuit hernieuwd luisteren.

Heb je interesse? Bel of mail me voor overleg.

terug naar boven


.

Verleden en losse projecten

Orkater
Repetitor voor de Fanfare in de voorstelling Amsterdammers
Blech und Schwefel Straatorkest uit Kassel, Duitsland.
Repetitieweekend.
Toeters en Bellen Straatorkest uit Amsterdam.
Repetitor voor een serie repetities.
Easy Minor Big Band in Purmerend.
Dirigent gedurende twee jaar.
Louis Swing Dansorkest uit Amsterdam.
Dirigent voor een serie repetities.
Combo de la Casilla Straatorkest uit Granada, Spanje.
Repetitieweken.

.

terug naar boven

.
.
.
.
.